Redobândirea cetăţeniei române

Redobândire sau dobândire cetățenie română cu ajutor legal specializat!

Te gândești la posibilitatea de a obține cetățenia română, sau poate dorești să o redobândești dacă ai pierdut-o? Parcurgerea cerințelor și procedurilor legale poate fi descurajantă. Dar, cu îndrumarea potrivită, poți deveni cetățean român foarte rapid.

Biroul nostru de avocatură este situat în inima Bucureștiului, lângă Parlament, fiind un etalon al exigenței și al calității serviciilor noastre de reprezentare. Am ajutat mulți oameni să devină cetățeni români, sub îndrumarea avocatei noastre, Catalina Staniu. Nu vei primi doar sfaturi legale; vei avea un prieten care te ajută pe tot parcursul acestui drum, să devii sau să redevii cetățean român cu drepturi depline!

Oricare ar fi situația ta, dacă crezi că ai putea fi acceptat, suntem aici să-ți oferim ajutorul de care ai nevoie. Nu lăsa totul la noroc. Haideți să vedem împreună dacă ești eligibil și să te ajutăm să ai cetățenia română.

blank

Cum să dobândești cetățenia română

Cetățenia română poate fi dobândită în următoarele moduri:

 • Naștere: Copiii născuți de cetățeni români sunt cetățeni români, indiferent de locul în care s-au născut. Notă: Nu este necesar ca ambii părinți să fie români. A avea doar un singur părinte sau chiar un bunic care a fost cetățean român poate oferi o cale de dobândire sau de redobândire a cetățeniei române, în funcție de circumstanțele specifice.
 • Adopție: Un cetățean străin poate obține cetățenia română prin adopție dacă adoptatorii sunt cetățeni români.
 • Naturalizare: Un cetățean străin poate dobândi cetățenia română prin naturalizare dacă îndeplinește următoarele criterii:
  • Au locuit în mod legal în România timp de cel puțin 8 ani (sau 5 ani dacă sunt căsătoriți cu un cetățean român).
  • Au o conduită bună și nu au condamnări penale.
  • Au suficiente mijloace financiare pentru a se întreține.
  • Au cunoștințe de limba și cultura română.
  • Jură credință față de România.

Cum se poate redobândi cetățenia română

Foștii cetățeni români care și-au pierdut cetățenia înainte de decembrie 1989 o pot redobândi dacă îndeplinesc următoarele criterii:

 • Au o conduită bună și nu au condamnări penale.
 • Au suficiente mijloace financiare pentru a se întreține.
 • Au cunoștințe de limbă și cultură română.
 • Jurământ de credință față de România.

Procesul de solicitare a cetățeniei

Cererea de acordare a cetățeniei române se depune la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. Cererea este apoi analizată de o comisie, care poate intervieva solicitantul și poate solicita informații suplimentare. În cazul în care cererea este aprobată, solicitantul trebuie să depună jurământul de credință față de România.

Alte modalități de dobândire a cetățeniei române

În plus față de naturalizare și redobândire, există câteva alte modalități de dobândire a cetățeniei române, cum ar fi prin investiții sau prin faptul că sunteți o personalitate recunoscută la nivel internațional.

Concluzie

Dobândirea cetățeniei române poate fi un proces complex, dar este posibil pentru cetățenii străini care îndeplinesc criteriile. Dacă sunteți interesat de dobândirea cetățeniei române, este important să vă consultați cu avocatul nostru cu experiență.

Având în vedere complexitatea legilor privind cetățenia și potențialul pentru diverse căi în funcție de circumstanțele individuale, este esențial să vă consultați cu un expert juridic specializat în astfel de probleme. Cătălina Staniu, cu expertiza sa în legile cetățeniei române, vă poate oferi o evaluare cuprinzătoare a situației dumneavoastră și vă poate îndruma pe cea mai bună cale posibilă pentru a dobândi sau redobândi cetățenia română.

Așadar, chiar dacă nu sunteți sigur de eligibilitatea dvs. sau de criteriile pe care le-ați putea îndeplini, contactarea unui profesionist avizat precum Cătălina poate clarifica orice îndoieli și poate deschide uși potențiale pe care poate nici măcar nu le-ați luat în considerare.

Contactați-o pe avocata noastră, Cătălina Staniu, astăzi pentru o înțelegere aprofundată a tuturor criteriilor și pentru a explora fiecare oportunitate pe care o aveți către cetățenia română. Există posibilitatea să fiți eligibil fără să știți. Contactați-ne și lăsați avocatul să se ocupe de tot!

Consultanta Initiala

Ofera-ne cat mai multe detalii despre problema ta si noi te ajutam!

  Sunt de acord cu politica de confidentialitate

  Consultă aici politica de confidentialitate.
  Scrie pe WhatsApp
  Call Now Button0720 037 305